Σάββατο 16 Απριλίου 2011

"Κρουαζιέρα θα σε πάω"!

Αυτός ο μικρός, παλιός μώλος, βρίσκεται στην Παλαιά Φωκαία, στην άκρη του χωριού.
Σήμερα το πρωί, αντικρύσαμε -μη πιστεύοντας στα μάτια μας- αυτό που βλέπετε  παραπάνω: Ενα κρουαζιερόπλοιο "έδεσε"  με μια ομολογουμένως δύσκολη μανούβρα και αποβίβασε Γάλλους τουρίστες.
Ερχόταν από την Υδρα(:)
Τους παρέλαβαν τέσσερα λεωφορεία για... κάποιον προορισμό στην Αττική.

Μάθαμε πως δυο φορές την εβδομάδα, θα γίνεται αυτό το... ενδιαφέρον σκηνικό(!)
Δίπλα ακριβώς και σε απόσταση αναπνοής, υπάρχει μια από τις δυο μοναδικές παραλίες της Παλαιάς Φωκαίας, όπου κάνουν μπάνιο οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και πολλοί Αθηναίοι...
Αριστερά, κάτω ακριβώς από τον μώλο αυτό, υπάρχει μια πολύ μικρή παραλία, η οποία το καλοκαίρι γεμίζει από κόσμο...
Και... πάνω στον κόσμο που θα κολυμπάει ... θα δένει το κρουαζιερόπλοιο!


Απαγορεύονται οι... σκύλοι σ' αυτήν την παραλία! Όχι όμως το... κρουαζιερόπλοιο(!!!)

Ποιος έδωσε την άδεια στην εταιρία να λιμενίζεται σ' αυτόν τον ανύπαρκτο σχεδόν μώλο;
Από πότε τα κρουαζιερόπλοια δένουν στις παραλίες και όχι στα λιμάνια;
Στα πόσα μέτρα δίπλα στους λουόμενους μπορούν να "λιμενίζονται" καράβια;
Με βάση ποια περιβαλλοντική μελέτη μετατράπηκε ο μικρός μώλος σε "λιμάνι";


Κάποιος πρέπει να μας απαντήσει γι' αυτά.

1 σχόλιο:

  1. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, τουρίστες καταφθάνουν με κρουαζιερόπλοιο στην Π. Φώκαια από την Ερμιόνη. Στη συνέχεια όμως, δεν παραμένουν στο χωριό μας για να ενισχύσουν την αγορά ή πιο γενικά την ανάπτυξη του χωριού αλλά επιβιβάζονται κατευθείαν σε λεωφορεία του τουριστικού πρακτορείου με προορισμό το αεροδρόμιο. Ντόπιοι και Αθηναίοι που έχουν τα εξοχικά τους εδώ προβληματίζονται για τα εξής: Γιατί δένει το καράβι στο μικρό μώλο στο τέλος του χωριού προς Σούνιο και όχι στο λιμάνι? Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους λουόμενους εφόσον ο μώλος βρίσκεται ανάμεσα σε 2 μικρές παραλίες που τα καλοκαίρια σφύζουν από κόσμο? Δεν υποβαθμίζεται κατά κάποιο τρόπο η παραλία εκεί που θυμίζει λιμάνι εκείνες τις ημέρες? Σε ερώτηση που τέθηκε σε κάποιον αρμόδιο από τις λιμενικές αρχές σχετικά με το θέμα μας, η απάντηση του ήταν ότι εκεί δεν θεωρείται παραλία! Για αυτό τον λόγο για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και δεν έχουν καθαριστεί σωστά τα φύκια, δεν έχει ριχτεί άμμο και σε λίγο θα έχουμε και δυσωδία? Λόγο κρίσης ή συμφέρει σε κάποιους να μην φαίνεται παραλία. Σας παραθέτω και ένα απόσπασμα από την απάντηση που μας στείλανε οι λιμενικές αρχές Π. Φώκαιας & Ερμιόνης. Οι παραπάνω λοιπόν αρχές "εντέλλονται την παρακολούθηση και εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για την δυνατότητα προσέγγισης των πλοίων και την ασφάλεια επιβατών-περιηγητών ...". Για την ασφάλεια των λουόμενων ουδείς λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή